661-plamuren.jpg

Plamuren

Een plamuur is bedoeld om kleine oneffenheden glad te maken. Naast de normale plamuur voor hout, is er ook een sneldrogende plamuur. Al binnen 30 minuten kun je de plamuur overschilderen met elke soort verf.

Aanbrengen
Plamuren zijn geschikt voor lagen van maximaal 1 millimeter per keer. Als je plamuur gaat gebruiken voor het vullen van gaatjes die dieper zijn dan 1 millimeter, dan zal de plamuur gaan krimpen. Hierdoor is het noodzakelijk het vullen één of meerdere keren, afhankelijk van de diepte, te herhalen.

Zorgvuldig plamuren en schuren is de basis voor goede hechting van de verf en voor een strak eindresultaat. Strijk de plamuur dun en gelijkmatig uit met een plamuurmes. Zet het plamuurmes recht op de ondergrond en trek de plamuur met een soepele beweging over de beschadiging. Zorg ervoor dat de plamuur alleen achterblijft in het gat. Mocht er toch teveel plamuur aangebracht zijn, verwijder dit dan direct. Als het hard wordt, kost het extra moeite om het te verwijderen. Na ongeveer een uur kun je het oppervlak schuren en stofvrij maken om het vervolgens af te lakken.