62-tips-header.webp

Schilderen doe je zo!

VRAAG GERUST OM ADVIES OP MAAT

Wie schilderplannen heeft doet er goed aan om met een gedegen voorbereiding te beginnen. Heb je alles in huis of kom je nog even bij ons langs? Wij helpen je graag met al uw benodigdheden en adviseren je uiteraard ook indien nodig.

  1. Reinig de oude verflaag. Voorkom dat vuil dieper in het houtwerk doordringt en begin eerst met het schoonmaken van de oude verflaag. Het product ‘verfreiniger’ is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van geschilderde oppervlakken, zonder de nare luchtjes.
  2. Schuren. 3M heeft zich er hard voor gemaakt om schuren zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. En met succes! De hoogwaardige producten dragen hun steentje bij aan jouw schilderwerk.
  3. Netjes afplakken. Bescherm je ondergrond en creëer strakke verflijnen met het gebruik van schildertape. Voor elk type ondergrond is er een geschikte schilderstape.
  4. Goede kwast. Voor een professioneel eindresultaat is een goede kwast essentieel. Geen losse kwastharen in de verf én de verf vloeit beter in elkaar over waardoor strepen in de verf voorkomen worden. Dit geldt al vanaf de grondverf. Haren in de grondverf hebben invloed op het eindresultaat. Probeer dit dus te voorkomen.
  5. Afkitten. Na het gronden is het tijd om de ondergrond af te kitten. Denk aan randjes langs deurkozijnen en raamkozijnen. De acrylaatkit is overschilderbaar en geeft een zeer glad resultaat.
  6. Aflakken. Wanneer het houtwerk in de grondverf zit is het tijd voor het aflakken. Schuur tussen de twee aflaklagen altijd de ondergrond licht op. Op die manier hecht de verf beter aan de ondergrond. 
tips_verf_schilderen-sfeer1