62-tips-header.webp

HET EFFECT VAN KLEUR

VRAAG GERUST OM ADVIES OP MAAT

Dat kleur van invloed is op de sfeer in huis wist je misschien al, maar wist je ook dat kleur de ruimte kan vergroten of verkleinen? De meest belangrijke effecten zie je hieronder.

Elke kamer een eigen uitstraling
Wil je dat elke kamer een eigen uitstraling heeft, geef elke ruimte een andere kleur op de muur. Zo ontstaat er een duidelijk verschil tussen de kamers.

Breng kamers samen
Voor meer rust in huis kun je ervoor kiezen om de kamers met elkaar te verbinden. Schilder hiervoor het plafond en de bovenste rand van de kamers in dezelfde kleur.

 

Op subtiele wijze kleur in het interieur
In het interieur kun je accent leggen op bepaalde stukjes muur door deze in een andere kleur te schilderen dan de muren.

Een knusser interieur
De één vindt een hoog plafond prachtig, de ander heeft het liever lager. Laat het plafond lager lijken door het plafond, en eventueel de bovenste rand van de muur, in een donkere kleur te schilderen. Het is belangrijk dat de kleur van het plafond donderder is dan de kleur die op de rest van de muur zit.

Maak het hoger
Heb je in plaats van een hoog plafond een laag plafond en wil je deze hoger laten lijken? Dat kan! Schilder tegenoverliggende muren in dezelfde kleur. Bij voorkeur in een donkerdere kleur dan het plafond en de vloer.

Een beetje breder
Laat een ruimte breder lijken door het plafond en de vloer in een donkerdere kleur te schilderen dan de muren.

Hoe maak ik de kamer minder diep?
Een eenvoudige methode om de ruimte minder diep te laten lijken, is door één muur in een donkere kleur te schilderen dan de rest van de muren, het plafond en de vloer. Door één muur in een donkere kleur te schilderen lijkt het net of de muur dichter naar je toe komt.